Dengesini ustalıkla korurken top, labut, halka, bıçak, tabak gibi nesneleri havaya atıp tutarak gösteri yapan insan ...


Jonglör,

Fransızca Jongleur, 
İngilizce Juggler. 
Jonglaj, 
Jonglöri. 
Dilimize Fransızcadan gelmiştir. 


Belirli bir sayıdaki nesneyi çeşitli şekillerde havaya atıp yakalayan, bu esnada en az bir adet nesnenin havada olmasını sağlayan insan, sahne sanatçısı, hokkabaz.

Dengesini ustalıkla korurken top, bıçak, tabak gibi nesneleri havaya atıp tutarak gösteri yapan sanatçı.  Jonglör top, labut, halka, çubuk, ipli çubuk, kumaş, sopa, ateş, ip gibi bir ya da daha çok nesneyi havaya atarak, tutarak, beceriler sunar. Düğünlerde, fuarlarda, şenliklerde, sirklerde, festivallerde ve panayırlarda gösteriler yaparlar. 

Tamamen yetenek isteyen bir faaliyettir. Beyinde düşünülüp uygulanan bir spor dalıdır. El, beden ve göz uyumu gerektirir. Tarihte bir spor dalı olarak bilinir. Refleksler çok önemlidir. Bu sporda beynin hem sağ hem de sol tarafındaki loblar çalışır. Eski Mısır tarihinde spor yarışmaları olduğu resimlerde görülmektedir. Yine  geçmişte tiyatro sanatında da kullanılmıştır. Aynı zamanda hobi olarak yapıla gelen ve amatör faaliyetlerle geliştirilmiştir.
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024