Su üstü araçlarına çelik kablo ile bağlanmış, negatif yüzebilirliği bulunan dalış küresi...

Batisfer, (Fr. bathysphère, İng. Bathysphere, Alm. Bäthysphare).
Su üstü araçlarına çelik kablo ile bağlanmış, negatif yüzebilirliği bulunan dalış küresi.  Deniz dibi araştırmaları için kulla­nılan küre şeklinde cihaz. 
Dr . William Beebe ve bathysphere Otis Barton
Orijinal başlık : Dr . William Beebe , Kaydetti bilim adamı ve onun personeli güçlü bir inşa bathysphere yılında , Nonsuch Adası , Bermuda kapalı denizaltı araştırmaları yapıyorlar . Bathysphere 1.426 metre derinliktebüyük ağırlığı basıncını dayanmış . Ancak , 3000 fit son iniş de ,muazzam basınçküre tamamen suyla doldurmak için neden . Dr . BeebeNew York Zooloji Derneği Tropikal Araştırma Seferi için yaptığı keşifiletim olduğunu. Bathysphere Dr tarafından işgal edildi Iniş sırasında Beebe ve Otis Barton

Yunanca derin anlamına gelen sözcükten türemiştir. Charles William Beebe ve Otis Barton tarafından yapılmıştır. İlk olarak 3,8 cm. dökme demirden yapılan küre şeklindeki biru deniz aracında iki adet lomboz 7,6 cm. kalınlığında iki kişilk oda. uzun bir bir kablo ile indiriliyor. 913 m. inmiştir.

William Beebe / bi ː b / , Charles William Beebe ( 29 Temmuz 1877 - 4 Haziran 1962) doğumlu [ 2 ] Amerikalı bir doğabilimci , ornitolog deniz biyoloğu , Entomolog , kaşif ve yazar oldu . ONew York Zooloji Derneği ,bathysphere onun derin dalışlar , akademik ve popüler izleyiciler hem onun üretken , bilimsel yazı için yürütülensayısız seferler için hatırlanır .

Brooklyn , New York'ta doğdu ve East Orange, New Jersey'de büyüdü , Beebe ohayvanat bahçesinin kuşlar için bakımgörevi verildidaha sonra yeni açılan New York Zooloji Parkı , çalışmak için bir üniversite derecesi elde önce yaptı. O hızla ilk olarak kuş nüfus için yaşam alanları tasarlarken onun beceri ile ,hayvanat bahçesi için eserinde sivrildi ve kısa sürede dedünyanın sülün belgelemekdünyada bir sefer de dahil olmak üzere artan uzunluğu araştırma gezileri, bir dizi . Bu seferlerPheasants bir monografi başlıklı ve 1922 olan 1918 dört ciltlik yayınlanan sülün seferinin bir hesap gibi popüler ve akademik hem de izleyiciler için yazı büyük bir miktar içintemelini oluşturmuştur . Onun seferler YapılanAraştırma tanınması , o Tufts ve Colgate Üniversitesi'nden fahri doktora verildi .

Onun sefersırasında Beebe giderekbathysphere adlı mucit Otis Barton ile birlikte , sonuçta Bermudakıyılarındabathysphere onun 1930 dalış yol , deniz biyolojisi bir ilgi gelişti . Bu dalışlar bir biyolog Onların doğal ortamda derin deniz hayvanları Gözlemilk defa temsil , ve 15 yıl sonra Barton tarafından kırıldı kadar durduderin hangi Of hiç bir insan tarafından yapılanderin dalış , birkaç ardışık rekorları kırdı. Onun Bathysphere dalışlar ardından , Beebetropik döndü ve onun çalışma böceklerindavranışı üzerindeodak noktası başladı . 1949 yılında , o Simla adında Trinidad tropikal bir araştırma istasyonu kurulmuş , ve hangiAsa Wright Doğa Merkezi'nin bir parçası olarak operasyon kalır . Simla at Beebe'nin araştırma 84yaşındayken 1962 yılında zatürreden ölümüne kadar devam etti

William Beebe ekolojialanınınkurucularından biri , hem de korunması20. yüzyılın başlarında en büyük savunucularından biri olarak kabul edilir . O da özellikle onun 1915 hipotez , şimdi Ahead Onların Zaman edilerek olarak kabul edilmektedir kuş evrimi hakkında öne sürdükleri teoriler için hatırlanır Yani desteklenmiştir dört kanatlı veya " Tetrapteryx " aşamasında , geçirilen kuş uçuşevrimi Microraptor gui2003 keşfiyle .

Deniz diplerinde inceleme yapmaya yarayan, çapları genellikle bir buçuk metre kadar olan, pencereli ve yukarıya kabloyla bağlı çelik küre.
Deniz ve okyanusların derinliklerinde araştırma ve inceleme yapmak üzere kullanılan küre biçimindeki çelik kabin. Şimdi aynı maksat için kullanılan Batiskaftan önce kullanılmıştır. Çapı 1,5 metreye yakın, ağırlığı ise iki tondan fazladır. Batisferler çelik bir kablo ile deniz yüzeyindeki bir gemiye bağlanır. Ayrıca gemi ile telefon ve elektrik irtibatı olan batisferlerin, kuvarstan yapılan “Lomboz” adı verilen pencereleri bulunur. İlk defa l930’larda Amerikalı William Beebe tarafından yapılan batisferin yerini günümüzde batiskaflar almıştır. Çünkü batisferin batiskaf gibi serbest hareket edebilme kabiliyeti olmadığı gibi, 900 metreden daha derine de inememiştir.
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024